HISTÒRIA


Joan Crous amb el velocípede JOACRO
Joan Crous amb el velocípede JOACRO

Als anys 80, en Joan Crous, d'un poblet de Catalunya i molt aficionat a inventar coses, va crear un velocípede. La va batejar amb el nom de JOACRO.

 

El seu taller era a casa seva. No era gran cosa, però amb un forn que tenia, ja n'hi havia prou per moldre l'acer i fer el marc i altres peces de la bici.

 

Totes les bicis d'aquell tipus tenien una roda davantera més grossa que la de darrere i la transmissió es feia directament a la roda davantera. Això vol dir que els pedals es lligaven directament a l'eix de la roda sense necessitat de frens. Es fa així perquè, com més gran és la roda, més lluny es pot anar amb cada volta dels pedals.

 

Crous. ja era un innovador als anys 80: li agradava la transmissió directa, però no volia que el pinó quedés fixe. Així que va inventar un sistema perquè el pinó es deslligés de la transmissió quan el ciclista deixava de pedalar i va posar un parell de frens de tambor per aturar la bici quan volgués.


*Velocipede: considered the precursor of the bike. The term was coined by the French Nicéphore Niépce in 1818 to describe its version of Laufmaschine or Draisina, which was invented by the German Karl Drais in 1817.


En Roger Tuneu, nét d'en Joan Crous, sempre ha estat fascinat per les invencions del seu avi. El que més el va impressionar va ser el JOACRO, aquell velocípede.

 

Va ser el 2012 quan va començar un projecte de bicicleta amb altres 3 amics. Aquell any va ser de traca, va guanyar la lliga espanyola de MTBO i es va classificar per a disputar el Campionat del Món de MTBO al mes d'agost.

 

Però el 30 de juny de 2012, quan estava entrenant a prop de casa seva, va patir "un petit entrebanc", un accident que li va causar un greu traumatisme cranioencefàlic inclòs un vessament al gangli bassal dret, amb conseqüències físiques i cognitives importants. Això el va apartar de la alta competició i va posar frens al seu projecte professional.

 

El seu metge li va dir que mai més podria muntar en bicicleta, estudiar el grau de CAFE o continuar amb el seu ambiciós projecte. Però en Roger no coneixia la paraula imPOSSIBLE i, quan va poder parlar de nou, va deixar clar que, quan tornés a muntar en bicicleta, es llançaria a la Titan Desert, la cursa de MTB més dura del món.

Roger Tuneu creuant la línia de meta de la Titan Desert 2017
Roger Tuneu creuant la línia de meta de la Titan Desert 2017

Cinc anys més tard, al maig de 2017, fa realitat el seu somni i comença a pensar de nou en un nou projecte per desenvolupar un nou concepte de bicicleta i continuar amb la missió del seu avi.

La primera PYRMON®
La primera PYRMON®

Roger Tuneu va tenir un gran moment el 2018; va viure uns dies al cor dels Pirineus, concretament a la Vall Ferrera, on es va inspirar amb les muntanyes més altes de Catalunya per crear les bicicletes de muntanya més salvatges per als ciclistes més exigents. Després, va tornar a casa seva, al costat oest del Montseny, on va continuar treballant per construir un producte de alta qualitat.

 

El nom PYRMON és una barreja de dues terres de muntanya, els PIRineus (PYRenees, en anglès), on vam néixer, i el MONtseny, on fabriquem les nostres bicicletes.

 

A més, els noms dels models dels marcs rígids i dobles de bicicleta de muntanya provenen del cim més alt de la Vall Ferrera i dels Pirineus catalans, la Pica d'Estats (3143 m).

 

La nostra missió segueix sent la mateixa que la de JOACRO: trencar les regles!

 

I la manera com treballem és fer-ho amb amor, amb passió i només per a tu. És per això que hem establert tres pilars fonamentals:


Personalització: La personalització és inútil sense conèixer l'individu, per això ens agrada entendre els vostres somnis, esperances i pors que us motiven a seguir endavant. Els nostres productes estan dissenyats de manera única i exclusiva per a cada un de vosaltres. Aquesta és l'única manera de garantir que el vostre PYRMON sigui perfecte per a vosaltres.

 

Innovació: L'única manera de descobrir els límits del possible és anar més enllà, cap al que sembla impossible, i nosaltres som graduats en això. Apostem pel nostre potencial per crear coses noves i sorprendre els ciclistes més salvatges i exigents.

 

Rendiment: Atraurem els resultats que busquem, per això provem tots els nostres productes en les condicions més extremes que puguem imaginar, ja que aquesta és la millor manera de garantir el millor rendiment.

#RULESAREMADETOBEBROKEN

TITAN DESERT 12+1 EDITION

Roger Tuneu, FINISHER de la Titan Desert del 2018
Roger Tuneu, FINISHER de la Titan Desert del 2018

25TH IRONBIKE

Joel Bernades, FINISHER de l'Iron bike del 2018
Joel Bernades, FINISHER de l'Iron bike del 2018

El 2018 va ser quan vam posar les primeres PYRMON a prova a les curses per etapes amb MTB més dures del món, conquerint la TITAN DESERT al desert del Sahara del Marroc i l'IRON BIKE als Alps Marítims d'Italia.

 

Al gener de 2019, vam fer un pas endavant i vam començar a vendre bicicletes. Som una marca jove, però amb un esperit indomable, plens d'experiència i amb lliçons de vida que ens impulsen a afrontar cada desafiament. Tenim una gran passió per compartir aventures èpiques amb vosaltres!

Aquell mateix any, teníem l'equip més jove, "2KDREAMS", amb en Marc Cases, l'Arnau Cases i en Pol Farrando, disputant la Titan Desert. Aquell mateix equip aconseguien ser Finishers Gold de la Madrid Lisboa nonstop en BTT.

POL FARRANDO

Semiprofessional Soccer Player

Economics Student (UPF)

MARC CASES

National Skier

Physics Student (UB)

ARNAU CASES

International Trail Runner

Sports Science Student (INEFC)


El 2020, la pandèmia del Covid ens va tocar fort, fet que ens va obligar a posar un punt i seguit al nostre somni de construïr bicicletes.

Vam reprendre la nostra activitat al juny del 2022, on en Xavier Pallejà #elgalloyayo ens va fer vibrar de nou amb els seus bons resultats a diferents proves de MTB: Titan Desert, Transpyr, Transalp, SwissEpic...

 

El mateix Xavier Pallejà va conquerir la primera posició M60 de la Titan Desert 2023, guanyant totes les etapes!!!

 

Aquest any, 2024, hem viatjat amb ell a la millor prova del món de BTT per etapes: la CAPE EPIC a Sud-Àfrica. També ha aconseguit pujar al segon esgaló del Campionat de Catalunya M60!

 

FOLLOW US!


SEGUEIX-NOS!© ALL RIGHTS RESERVED - Tots els drets reservats: INNOVIT 2019 - 2024
® Registered brands - Marques registrades: PYRMON Take me to the wild & INNOVIT Dreams are not enough

Adress - Adreça: Carrer Barcelona, 31. Taradell 08552. Barcelona. Catalunya


CEO, Roger Tuneu Crous

hello@innovitsport.com

CAT / ESP / EN (+34) 649 18 71 48