ROGER TUNEU


DREAM MAKER

FINISHER TITAN DESERT 2019 - El límit te'l poses tu @alexroca91
FINISHER TITAN DESERT 2019 - El límit te'l poses tu @alexroca91

Sóc un apassionat de l'activitat física, l'esport i el medi natural. El 2018 em vaig graduar en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, amb menció de gestió esportiva per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Estic col·legiat al COPLEFC amb el número 61381 i, a més, sóc Tècnic Superior d'Esports i Guia de Mitja i Baixa Muntanya.

Actualment, sóc professor especialista del CFGM Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure a l'INS Antoni Pous i Argila de Manlleu. Una de les meves passions és compartir el coneixement, per això també sóc conferenciant en diverses temàtiques, com ara l'emprenedoria, motivació, superació i l'esport, basant-me en les meves pròpies experiències de vida.

Els meus projectes personals han estat un focus important en el meu recorregut:

 

 • Dirigeixo l'Escola Esportiva Enclusa, 3e, des del setembre de 2016.
 • Vaig fundar i sóc CEO de PYRMON, una iniciativa que va néixer al gener de 2018.
 • A més, com a fundador i CEO d'INNOVIT des del setembre de 2019, he estat compromès amb el desenvolupament d'aquest projecte.
 • Recentment, des del març de 2023, tinc l'honor de ser el president de l'OUTDREAM Catalunya Club Esportiu.

Cada un d'aquests rols representa una part important del meu compromís i la meva passió pels projectes que desenvolupo.


Estic sempre obert a noves oportunitats col·laboratives i apassionades pel món de l'esport i la superació personal. Si hi ha alguna manera en què pugui ajudar o si vols saber més sobre qualsevol dels projectes en què estic involucrat, no dubtis en contactar-me.

 

LINKEDIN

ESPORTCAT


Presentació Pla d'Actuacions per la Promoció de l'Activitat Física i l'Esport Inclusiu al BISC
Presentació Pla d'Actuacions per la Promoció de l'Activitat Física i l'Esport Inclusiu al BISC
Amb Gerard Figueras, César Leon i Antoni Reig
Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya, Generalitat de Catalunya

A més de les meves altres responsabilitats, també he coordinat i realitzat del Pla d'Actuacions per a la Promoció de l'Activitat Física i l'Esport Inclusiu amb el Consell Català de l'Esport. Aquest projecte va ser presentat al BISC (Boat International Sailing Center, Barcelona) al costat del Sr. Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport i l'Activitat Física de Catalunya, i el Sr. Xavier Torres, President de la Federació Catalana de Vela, el mes de Setembre de l'any 2018.

 

Aquesta iniciativa va ser incorporada al Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya de la Generalitat de Catalunya. Vaig treballar de prop amb el Sr. Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport i l'Activitat Física de Catalunya, el Sr. Antoni Reig, Director del Consell Català de l'Esport, i el Sr. César León, representant del grup de persones amb diversitat funcional amb qui vaig coordinar el projecte.

 

Aquesta oportunitat m'ha permès no només promoure l'activitat física i l'esport, sinó també defensar la inclusió i la participació de tots els membres de la comunitat en aquest àmbit.

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS


V Premis Activitat Física i Innovació i Societat
V Premis Activitat Física i Innovació i Societat
10a Festa de l'Esport de Taradell
10a Festa de l'Esport de Taradell

A més de les meves tasques, he rebut diverses distincions per la meva trajectòria esportiva i la meva dedicació a la superació personal:

 • El primer reconeixement va ser el "Millor Trajectòria Esportiva i Superació Personal" atorgat per l'Adjuntament de Taradell al juny de 2015, un premi que em va honrar profundament.
 • Vaig tenir l'honor de guanyar el premi "Activitat Física i Innovació" de la Universitat de Vic al 2016 amb el projecte "Un Nou Concepte de Trail Running". Aquest guardó va ser atorgat en els V Premis Activitat Física i Innovació, i Activitat Física i Societat de la Ciutat de Vic.
 • A més, al juny de 2018, vaig ser reconegut com el "Millor Esportista Absolut Masculí de Taradell" per l'Ajuntament de la localitat, un reconeixement que em va enorgullir especialment.

Aquests reconeixements han estat un impuls per continuar treballant en el món de l'esport i la superació personal, i són un testimoni dels meus esforços i dedicació en aquest camp.

 

TRAJECTÒRIA ESPORTIVA


EUROSERIES RAIDARAN 2014
EUROSERIES RAIDARAN 2014
WITL - Raid Illa de Rodes 2014
WITL - Raid Illa de Rodes 2014
Campionat CAT BTTO 2013
Campionat CAT BTTO 2013
C. Extrem - CERA Ronda 2012
C. Extrem - CERA Ronda 2012
Selecció Catalana - CEO 2010
Selecció Catalana - CEO 2010

En el meu recorregut esportiu, les Competicions Internacionals en MTBO entre el 2010 i el 2012, juntament amb la participació en Raids d'Aventura el 2014, van ser experiències fonamentals. Vaig tenir l'honor de representar tant la Selecció Catalana (2010-2013) com la Selecció Espanyola (2012-2013) en MTBO.

Dins aquest marc, els resultats i competicions més destacats han estat:

 • Ser Campió de la Lliga Espanyola de MTBO el 2012 en categoria júnior, i guanyar-la també el 2012 i 2013 amb l'equip GOExtreme.
 • Així mateix, vaig aconseguir el Campionat de la Copa Catalana BTTO entre el 2010 i el 2011, i dues vegades el Campionat de Catalunya BTTO el 2011 i el 2012.
 • A més, vaig aconseguir el Subcampionat d'Espanya de Llarga Distància MTBO el 2010 i un 4t lloc al Campionat Ibèric de MTBO el 2012.
 • Vaig tenir el plaer d'estar al capdavant de diverses proves de la Lliga Espanyola i Copa Catalana de MTBO durant els anys 2010 i 2012, demostrant la consistència en el meu rendiment.
 • També vaig assolir un 7è lloc al Campionat d'Espanya de Raids d'Aventura, categoria Aventura, el 2012, una experiència que va enriquir el meu bagatge esportiu.

Aquests èxits han estat fonamentals en la meva formació com a esportista i han alimentat la meva passió per l'esport i la superació personal.

 

UN PETIT ENTREBANC


SELECCIÓ ESPANYOLA MTBO 2012 - Mundials de MTBO a Hongria 2012.
SELECCIÓ ESPANYOLA MTBO 2012 - Mundials de MTBO a Hongria 2012.

En el moment més brillant de la meva vida, vaig enfrontar una prova increïblement dura. Va passar el 30 de juny de 2012 mentre estava fent exercici a prop de casa, a uns 2-3 quilòmetres. Vaig patir un greu traumatisme cranioencefàlic amb un vessament a una part important del meu cervell (gangli bassal dret), cosa que va causar problemes físics i mentals seriosos: em va afectar un costat del meu cos, vaig tenir dificultats per parlar, veure bé i mantenir l'equilibri, entre altres coses.

Aquest esdeveniment, tot i ser molt difícil, va marcar un canvi radical en la meva vida. Més que un obstacle, va ser un impuls per viure amb més intensitat i seguir gaudint de l'esport i les aventures al màxim!

 

AVENTURES


Després de superar l'obstacle que va representar el meu "petit entrebanc", la meva missió va ser enfrontar-me a diverses proves extenuants, que van posar a prova els meus límits físics i mentals. Destacaria la meva participació en les següents competicions i aventures:

 • RAIDARAN (juliol 2014): Una competició de més de 200 km i 60 hores de durada que inclou diverses disciplines esportives com BTT, Trail, Kayak, Rapel, Via Ferrata, Escalada, Rafting, Orientació, entre d'altres. Vaig haver de finalitzar prematurament a causa d'una lesió en el recte femoral del quàdriceps.
 • Camí de Cavalls EPIC 360 (setembre 2015): Va ser la primera edició d'una volta a Menorca en 3 etapes en la categoria DUALTRAIL, amb una mitjana de 52,3 km i 759 m de desnivell. Vam guanyar la segona etapa de BTT amb el meu company d'equip Oriol Sentmartí.
 • Rupit - Taradell (novembre 2015, 2016, 2019, 2021): Una caminada per muntanya de 43,5 km que va des de Rupit fins a Taradell, passant per diversos llocs emblemàtics de la zona, resseguint el GR2.
 • La Porta del Cel (juliol 2016): Una ruta circular pel Pirineu Català i Francès amb un total de 65 km i 11.000 m de desnivell acumulat, incloent la pujada a cims com el Montcalm, la Pica d'Estats i el Verdaguer.
 • Matagalls - Montserrat (setembre 2016): Una travessa d'ultra-resistència de 81,4 km i un desnivell acumulat de 5.670 m que s'ha de completar en menys de 24 hores. Vaig completar-la en 19 hores i 15 minuts.
 • Triatlons amb l'equip "El límit te'l poses tu" (octubre 2016): Vaig participar en tres triatlons, acompanyant l'Alex Roca per aconseguir ser Finisher a una Triatló amb una discapacitat del 76% a causa d'una paràlisi cerebral.
 • Titan Desert (maig 2017, 2018): L'any 2017 vaig tancar l'etapa dels 5 anys del "petit entrebanc" i el 2018 vaig formar part de l'equip "El límit te'l poses tu" per ajudar l'Alex Roca a creuar la línia de meta. Malgrat les dificultats, i l'abandonament de l'Àlex a la 3a etapa, vaig seguir fins al final per portar-li el mallot de Finisher.
 • Transpyr (juny 2017): Una travessa amb BTT als Pirineus de Costa a Costa de 800 km i +20.000 m de desnivell positiu en 7 etapes.
 • IRONBIKE (juliol 2018): Una prova de MTB als Alps Marítims de 720 km i +26.000 m de desnivell positiu en 7 etapes.
 • 5x3000m (agost 2018): va ser un repte personal on em plantejava unir 5 muntanyes de més de 3.000m en menys de 5h. El Sotllo, el Montcalm, la Pica d'Estats, el Verdaguer i el Cap de Riu Fred. Ho vam fer amb poc més de 3h, juntament amb en Pol Vivet, l'Arnau Soler, en Daniel Freire i en Kilian.
 • Volta amb Caiac al Cap de Creus (setembre 2018 i agost 2021). La primera vegada ho vam fer amb tres etapes, la primera amb sortida al Port de la Selva fins a Cala Culip, marcada per la Tramuntana. La segona etapa va ser l'etapa reina, de Cala Culip fins al Cap Norfeu i l'última etapa arribava a Roses. El 2021 hi vaig tornar amb en Roger Pich (Sherpa), company al cicle GMNTLL, i aquest cop ho van fer només en dues etapes, sortint de El Port de la Selva fins a Cadaqués on vam fer nit i arribant el dia després a Roses. Una travessa que suma un total de 25NM (46km).
 • INNOVIT - Platja d'Aro amb BTT (abril 2021). Una sortida de 120km realitzada juntament amb integrants de l'equip INNOVIT. En total van ser 14 participants: en Tomàs, l'Aniol, en Gil P, en Gil M, en Marçal, en Dídac, en Marc, en Jofre, en Lluc, en Jordi, en Beñat, la Laia, la Karen i en Roger. A partir d'aquí es va començar a formalitzar el CLUB ESPORTIU OUTDREAM per seguir gaudint del que més ens agrada!
 • INNOVIT - PIRINEXUS (juliol 2021). Ruta de 3 etapes amb BTT. La primera va anar des de INNOVIT a Camprodon, la segona des de Camprodon a Campmany, passant pel sud de França i la tercera de Campmany a Platja d'Aro. Vam sumar una Distància total de: 320km Desnivell: +4.600m Mitjana: 20km/h  Temps total: 24h 30' Temps pedalat: 16h. El Punt més alt: 1.513m (Coll d'Ares).
 • Cresta dels 3mil de la Vall Ferrera (juliol 2021). Un altre repte personal que consistia a encadenar 4 cims de 3.000m per la cresta: Pic Rodó de Canalbona (3.004m) Punta Gabarró (3.105m) Pica d'Estats (3.143m) Pic Verdaguer (3.129m). Fent bivac el dia anterior a 2.500m amb tempesta inclosa! Vam fer-ho amb en Roger Pich i en David Reyes.

Aquests són només alguns dels reptes als quals m'he enfrontat. Cada un ha suposat una prova extrema que ha posat a prova la meva resistència física i mental, però que també m'ha enriquit com a persona i esportista.

 

FOLLOW US!


SEGUEIX-NOS!© ALL RIGHTS RESERVED - Tots els drets reservats: INNOVIT 2019 - 2024
® Registered brands - Marques registrades: PYRMON Take me to the wild & INNOVIT Dreams are not enough

Adress - Adreça: Carrer Barcelona, 31. Taradell 08552. Barcelona. Catalunya


CEO, Roger Tuneu Crous

hello@innovitsport.com

CAT / ESP / EN (+34) 649 18 71 48