ROGER TUNEU


DREAM MAKER

FINISHER TITAN DESERT 2019 - Els límits te'ls poses tu @alexroca91
FINISHER TITAN DESERT 2019 - Els límits te'ls poses tu @alexroca91

20 de Juny de 1992

Graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Col·legiat al COPLEFC 61381.

Tècnic Superior d'Esports i Guia de Mitja i Baixa Muntanya. 

 

Professor especialista del CFGM Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure a l' INS Antoni Pous i Argila de Manlleu. 

Conferenciant de diferents temàtiques com: l'emprenedoria, motivació, superació i esport a través de les pròpies vivències.

 

PROJECTES PERSONALS:

Director de l'Escola Esportiva Enclusa, 3e (Des de setembre 2016).

- Fundador i CEO de PYRMON (Des de gener 2018).

- Fundador i CEO d'INNOVIT (Des de setembre 2019).

- President OUTDREAM CLUB (Pendent del nº de Registre EE).

 

LINKEDIN

ESPORTCAT


Presentació Pla d'Actuacions per la Promoció de l'Activitat Física i l'Esport Inclusiu al BISC
Presentació Pla d'Actuacions per la Promoció de l'Activitat Física i l'Esport Inclusiu al BISC
Amb Gerard Figueras, César Leon i Antoni Reig
Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya, Generalitat de Catalunya

Coordinador i Realitzador del Pla d'Actuacions per a la Promoció de l'Activitat Física i l'Esport Inclusiu amb el Consell Català de l'Esport. Es va presentar el mes de Setembre de l'any 2018 al BISC (Boat International Sailing Center, Barcelona) juntament amb el Sr. Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport i l'Activitat Física de Catalunya i el Sr. Xavier Torres, President de la Federació Catalana de Vela.

 

Aquest projecte també es va incloure dins el Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya de la Generalitat de Catalunya. Acompanyat pel Sr. Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport i l'Activitat Física de Catalunya. Sr. Antoni Reig, Director del Consell Català de l'Esport i el Sr. César León, representant del grup de persones amb diversitat funcional amb qui es va coordinar el projecte.

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS


V Premis Activitat Física i Innovació i Societat
V Premis Activitat Física i Innovació i Societat
10a Festa de l'Esport de Taradell
10a Festa de l'Esport de Taradell

MILLOR TRAJECTÒRIA ESPORTIVA I SUPERACIÓ PERSONAL - Reconeixement als mèrits esportius de l'Adjuntament de Taradell (juny 2015).

 

Premi "Activitat Física i Innovació" de la Universitat de Vic (2016) amb el projecte "Un nou Concepte de Trail Running" als V Premis Activitat Física i Innovació, i Activitat Física i Societat de la Ciutat de Vic.
 

MILLOR ESPORTISTA ABSOLUT MASCULÍ DE TARADELL - Reconeixement als mèrits esportius de l'Ajuntament de Taradell (juny 2018).

 

TRAJECTÒRIA ESPORTIVA


EUROSERIES RAIDARAN 2014
EUROSERIES RAIDARAN 2014
WITL - Raid Illa de Rodes 2014
WITL - Raid Illa de Rodes 2014
Campionat CAT BTTO 2013
Campionat CAT BTTO 2013
C. Extrem  - CERA Ronda 2012
C. Extrem - CERA Ronda 2012
Selecció Catalana - CEO 2010
Selecció Catalana - CEO 2010

De la meva trajectòria esportiva destacaria les Competicions Internacionals en MTBO (2010-2012) i Raids d'Aventura (2014), i haver formar part de la Selecció Catalana i Espanyola de MTBO en categoria júnior (2010-2013).

 

Les competicions i resultats més destacats son els següents:
- Guanyar tres cops la Lliga Espanyola de MTBO. L'any 2012 la vaig guanyar en categoria júnior. El 2012 i 2013 la vam guanyar juntament amb l'Equip GOExtreme.

- Guanyar dues Copes Catalanes BTTO (2010-2011) i dos Campionats de Catalunya BTTO (2011-2012).

- Un Subcampionat d'Espanya de Llarga distància MTBO (2010).

- Assolir un 4t lloc al Campionat Ibèric de MTBO (2012).
- Estar al capdavant de la classificació en diverses proves de la Lliga Espanyola i Copa Catalana de MTBO durant els anys 2010 i 2012.
- 7è lloc al Campionat d'Espanya de Raids d'Aventura (2012).

 

UN PETIT ENTREBANC


SELECCIÓ ESPANYOLA MTBO 2012 - Mundials de MTBO a Hongria 2012.
SELECCIÓ ESPANYOLA MTBO 2012 - Mundials de MTBO a Hongria 2012.

En el meu millor moment esportiu i emprenedor, em vaig veure obligat a afrontar la prova més extrema que m'ha posat la vida. El passat 30 de juny de 2012, mentre entrenava a 2-3km de casa, vaig patir un greu traumatisme craneoencefàlic (TCE) inclòs un vessament al gangli bassal dret, amb importants afectacions físiques i cognitives: hemiparèsia a la part esquerra, dificultats de parla, percepció visual, falta l'equilibri, profunditat, etc. 

 

Aquest "petit entrebanc" m'ha marcat un abans i un després donant-me ales per viure molt intensament i seguir gaudint al màxim de l'esport i l'aventura! Descobreix els reptes i les aventures que he realitzat:

 

AVENTURES


Un cop recuperat del "Petit Entrebanc", la meva missió va ser enfrontar-me a diferents proves de gran duresa física i mental, posant-me a prova tots els sentits, coneixements, aptituds i habilitats. Destacaria la participació a les següents competicions i aventures:

 

x1 RAIDARAN (juliol 2014), Copa d'Europa de Raids d'Esports de Muntanya. Una competició de més de 200km i 60h, combinant diferents disciplines esportives com: BTT, Trail, Kayak, Rapel, Via Ferrata, Escalada, Rafting, Orientació, etc.  Malauradament un trencament al recte femoral del quàdriceps ens va obligar a finalitzar la nostra participació abans d'hora.

 

x1 Camí de Cavalls EPIC 360 (setembre 2015) - Primera Edició de la volta a Menorca en 3 etapes en la categoria DUALTRAIL. Les etapes tenien una mitjana de 52,3km i 759m de desnivell. La primera i la tercera etapa es va fer corrent, mentre que la segona etapa era amb BTT i aquesta la vam guanyar amb el meu company d'equip Oriol Sentmartí.

  

x4 Rupit - Taradell (novembre 2015, 2016, 2019, 2021), és una caminada per muntanya amb 43,5km que va des de la població de Rupit, passant per Tavertet, el pantà de Sau, Vilanova de Sau, El Salt de la Minyona, Folgueroles, Sant Julià i acabant a Taradell.

 

x1 La Porta del Cel (juliol 2016), és una ruta circular pel Pirineu Català i Francès, gran part del recorregut passa per l'interior del Parc Natural de l'Alt Pirineu, amb un total de 65km i 11.000m de desnivell acumulat i pujant a 3 cims de 3.000m: el Montcalm, la Pica d'Estats i el Verdaguer. 

 

x1 Matagalls - Montserrat (setembre 2016), és una travessa d'ultra-resistència que s'inicia al Nucli del Brull i finalitza al Monestir de Montserrat. Té un total de 81,4km i un desnivell acumulat de 5.670m que s'ha de realitzar amb menys de 24h. En total vam estar-hi 19h 15'.

 

x3 Triatlons amb l'equip "El límit te'l poses tu". L'octubre de 2016 vam acompanyar a l'Alex Roca a fer realitat el seu somni: aconseguir ser Finisher a una Triatló amb una discapacitat del 76% a causa d'una paràlisi cerebral. En vam disputar fer dues més, aconseguint el 5è millor temps a la secció de bicicleta a la Triatló de Barcelona 2017.

 

x2 Titan Desert (maig 2017 i 2018), considerada el "Dakar" en MTB. El 2017 vaig posar punt i final a la trajectòria del "Petit Entrebanc", i el 2018 vaig formar part de l'equip "El límit te'l poses tu" amb l'objectiu de fer arribar a l'Alex Roca per creuar la línia de meta. A causa de la gran duresa física d'aquesta prova i per diverses dificultats que es vam anar trobant, a la meitat de la tercera etapa quatre dels cinc integrants de l'equip es veure obligats a abandonar i a partir d'aquí vaig seguir amb l'objectiu de portar el preuat maillot de Finisher a l'Àlex Roca.

 

x1 Transpyr (juny 2017), la travessa als Pirineus de Costa a Costa. Uneix les costes del mar mediterrani amb el mar cantàbric. Té en un total de 800km i +20.000m de desnivell positiu repartits en 7 etapes. Vam formar equip amb en Genís Zapater, un gran atleta reconegut internacionalment en diferents esports (MTB, Trail Running, Skimo, Escalada, ...) i amb qui vam gaudir de valent!

 

x1 IRONBIKE (juliol 2018), la prova més extrema del món de MTB disputada als Alps Marítims. Consisteix en un total 720km i + 26.000m de desnivell positiu en 7 etapes i un pròleg, coronant cims de 3.000m. Vam formar equip amb Joel Bernades, CEO de Lo Taller de Mollerussa. Cap dels dos vam aconseguir ser Finishers, però l'experiència va valdre la pena!

 

x1 5x3000m (agost 2018) va ser un repte personal on em plantejava unir 5 muntanyes de més de 3.000m en menys de 5h. El Sotllo, el Montcalm, la Pica d'Estats, el Verdaguer i el Cap de Riu Fred. Ho vam fer amb poc més de 3h, juntament amb en Pol Vivet, l'Arnau Soler, en Daniel Freire i en Kilian. 

 

x2 Volta amb Caiac al Cap de Creus (setembre 2018 i agost 2021). La primera vegada ho vam fer amb tres etapes, la primera amb sortida al Port de la Selva fins a Cala Culip, marcada per la Tramuntana, les crestes i la mala mar que ens va obligar a parar 4h a la Cala Fornells. La segona etapa va ser l'etapa reina, de Cala Culip fins al Cap Norfeu i l'última etapa arribava a Roses. Sumen un total de 25NM (46km). La vaig realitzar juntament amb en Marc Codina. El 2021 hi vaig tornar amb en Roger Pich (Sherpa), company al cicle GMNTLL, i aquest cop ho van fer només en dues etapes, sortint de El Port de la Selva fins a Cadaqués on vam fer nit i arribant el dia després a Roses.

  

x1 INNOVIT - Platja d'Aro amb BTT (abril 2021). Una sortida de 120km realitzada juntament amb els integrants de l'equip OUTDREAM.

En total van ser 14 participants: en Tomàs, l'Aniol, en Gil P, en Gil M, en Marçal, en Dídac, en Marc, en Jofre, en Lluc, en Jordi, en Beñat, la Laia, la Karen i en Roger. A partir d'aquí es va començar a formalitzar el CLUB ESPORTIU OUTDREAM per seguir gaudint del que més ens agrada!

 

x1 INNOVIT - PIRINEXUS (juliol 2021). Ruta de 3 etapes amb BTT. La primera va anar des de INNOVIT a Camprodon, la segona des de Camprodon a Campmany, passant pel sud de França i la tercera de Campmany a Platja d'Aro. Seguim pel recorregut de la Pirinexus a partir de la presa del Pasteral fins a Platja d'Aro. Vam sumar una Distància total de: 320km Desnivell: +4.600m Mitjana: 20km/h  Temps total: 24h 30' Temps pedalat: 16h. El Punt més alt: 1.513m (Coll d'Ares).


x1 Cresta dels 3mil de la Vall Ferrera (juliol 2021). Un altre repte personal que consistia a encadenar 4 cims de 3.000m per la cresta: Pic Rodó de Canalbona (3.004m) Punta Gabarró (3.105m) Pica d'Estats (3.143m) Pic Verdaguer (3.129m). Fent bivac el dia anterior a 2.500m amb tempesta inclosa! Vam fer-ho amb en Roger Pich i en David Reyes.

 

. . . SEGUIM SOMIANT . . .

FOLLOW US!


SEGUEIX-NOS!© ALL RIGHTS RESERVED INNOVIT 2019 - 2023
Carrer Barcelona, 31. Taradell 08552. Barcelona
Roger Tuneu Crous

hello@innovitsport.com

CAT / ESP / EN (+34) 649 18 71 48